Ret til at vælge sin egen arbejdstid

Pressemeddelelse:

Alternativet, Psykiatri-Listen og Kristendemokraterne foreslår på Danske Regioners generalforsamling at give regionernes medarbejdere ret til selv at vælge deres arbejdstid.

Hvis forslagene bliver vedtaget, vil fuldtidsansatte medarbejdere få mulighed for at komme på deltid, og det vil blandt andet give medarbejderne bedre mulighed for få familielivet til at hænge sammen, fortæller Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne.

Qasam Nazir Ahmad fra Alternativet påpeger, at muligheden for at gå fra deltid til fuldtid vil hjælpe medarbejdere, der har behov for at få en højere indtægt. Det vil også gøre det lettere at gå ned i tid i en periode, når man ved, at man har mulighed for at gå op i tid igen senere.

Forslagene indeholder en “kattelem”, så medarbejdernes ønsker i nogle situationer vil kunne afvises. Der skal til gengæld føres statistik over, hvor meget kattelemmen bliver brugt.

Rasmus Foged fra Alternativet udtaler: “Det handler om, at vi skal give vores medarbejdere nogle attraktive arbejdsvilkår, hvis vi skal undgå at de skifter til eksempelvis kommunerne – eller bliver ramt af stress.”

Forslagene kan læses i deres fulde længde på Danske Regioners hjemmeside:

http://www.e-pages.dk/regioner/161/html5/

(Forslag nr. 7 og 8 på side 12)

Kontaktoplysninger:

Rasmus Foged, Alternativet: rasmus.foged@rr.rm.dk, 23701870

Martin Schepelern, Alternativet: martin.schepelern@regionh.dk, 25331180

Qasam Nazir Ahmad, Alternativet: qasam.nazir.ahmad@regionh.dk, 42704042

Mikkel Rasmussen, Psykiatri-Listen: mikkel.rasmussen@rr.rm.dk,

23701577

Marianne Karlsmose, Kristendemokraterne: marianne.karlsmose@rr.rm.dk, 26825254.

Del indlæg

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email