Min kandidatpræsentation til RV17

Rasmus Foged

Cand.jur., Sekretariats- og administrationschef ved Retten i Aarhus

Gift med Marie og far til Katrine på 7 år, Jakob på 5 år og Mads på 2 år. Bor på Trøjborg i Aarhus.

Link til præsentationsvideo:

Mærkesager

Region Midtjylland skal være klimaregion!
Regionen skal reducere sin CO2-udledning med 2% pr. år, eksempelvis ved at udskifte regionens benzin- og dieselbiler med elbiler.
Sundhedsforsikringer skal være spild af penge!
Det offentligt sundhedsvæsen i Region Midtjylland skal være så godt, at det er spild af penge at have en sundhedsforsikring.

Bedre vilkår for psykiatrien
Vi skal lytte til de mange dygtige og engagerede medarbejdere, så vi kan sikre de bedste vilkår for psykiatrien, og vi skal minimere brugen af medicin.

Region Midtjylland skal være en bæredygtig arbejdsgiver!
Medarbejderne skal selv kunne bestemme, om de vil gå op eller ned i arbejdstid.
Regionen skal sikre god trivsel og arbejdsglæde blandt medarbejderne, blandt andet ved at erstatte kontrol med tillid og ansvar.

Lagring af vedvarende energi skal prioriteres i erhvervsudviklingen!
Region Midtjylland skal fastholde sin stærke position inden for vedvarende energi ved at samarbejde med virksomheder og forsyningsselskaber i regionen om udvikling af teknologier til at lagre energi.

Primære politiske områder
Miljømæssig bæredygtighed
Klimakrisen kræver et kæmpe fokus på miljømæssig bæredygtighed i alt, hvad vi foretager os. Jeg vil gerne arbejde for, at alle beslutninger i regionen vurderes i forhold til klimapåvirkning og øvrige miljømæssige konsekvenser.

På den måde vil politikerne blive tvunget til at forholde sig til den miljømæssige bæredygtighed i alle beslutninger.

Infrastruktur og offentlig transport
Vi skal sikre, at der er en god offentlig transport i regionen. Det skal være billigt at benytte offentlig transport, og den offentlige transport skal være fleksibel og attraktiv. Vi skal være visionære og innovative, så vi kan udvikle en fremtidssikret, fleksibel og grøn offentlig transport.

Derudover skal vi sikre god infrastruktur til dem, der ikke har mulighed for at benytte offentlig transport. Vi skal blandt andet sikre et fintmasket net af ladestationer til elbiler, så elbilen bliver et attraktivt alternativ for så mange som muligt.

Social bæredygtighed
Et samfund i balance er et bæredygtigt samfund. Vi skal arbejde for en stor grad af lighed, hvor alle har det godt og ingen lider nød. Et velfungerende offentligt sundhedsvæsen er en væsentlig forudsætning.

Et bæredygtigt samfund handler også om menneskeligt ligeværd. Region Midtjylland kan blandt andet bidrage til menneskeligt ligeværd ved at støtte socialøkonomiske virksomheder.

Personlig motivation
Jeg vil gerne sikre, at klimakrisen og dermed behovet for miljømæssig bæredygtighed også bliver prioriteret i Region Midtjyllands arbejde.

Bidrag til ”ny politisk kultur”
Jeg har deltaget i udviklingen af forskellige af Alternativets politikker, og jeg har arrangeret forskellige debatmøder, bl.a. om borgerløn.

Jeg arbejder for at skabe interesse for politik og for at involvere flere i politik, blandt andet ved at debattere aktivt på sociale medier. Jeg gør i den forbindelse meget ud af at anvende debatdogmerne så meget som muligt.

Jeg ser en stor opgave i at engagere mange flere mennesker i regionernes arbejde. Det vil jeg som medlem af regionsrådet blandt andet forsøge at gøre ved at bruge sociale medier i det politiske arbejde.

Jeg vil også holde politiske laboratorier om regionens ansvarsområder, og jeg vil i den forbindelse invitere de andre partier til at deltage. Forhåbentlig kan vi dermed flytte regionspolitikken tættere på borgerne.

Partiprogrammet
Tre bundlinjer
Det er helt afgørende, at vi fastholder fokus på, at der skal være overskud på alle tre bundlinjer – den økonomiske, den sociale og den miljømæssige.

Visionerne
Vi skal blive ved med at turde være visionære. Vi skal blive ved med at arbejde for, at den politiske dagsorden kommer til at handle om, hvordan vi får skabt et bæredygtigt samfund.

Danmark – Det bedste land for verden!
Vi skal holde fokus på, hvad der er vores fælles bedste, uden at skele til landegrænser. Som et rigt land har vi et særligt ansvar for at hjælpe andre lande. Det er i alles interesse, at alle har det godt, der hvor de bor.

Aktivisme
Jeg synes, det er meget vigtigt, at man som folkevalgt deltager i politisk aktivisme, og jeg vil meget gerne samarbejde med frivillige om politisk aktivisme – både inden for regionens ansvarsområder og på alle mulige andre områder.

Hobbyer mv.
Jeg har været fodbolddommer siden jeg var 15 år og dømmer stadig lidt, når jeg kan finde tid til det.

Jeg holder meget af at gå til koncerter, og jeg har ofte været på festival (SPOT, Smukfest og NorthSide).

Derudover interesserer jeg mig meget for persontyper og deres betydning for personlige præferencer og relationer mellem mennesker.

Sociale medier mv.
www.facebook.com/FogedRasmus

www.twitter.com/FogedRasmus

www.linkedin.com/in/fogedrasmus

alleos.alternativet.dk/user/7563

Kontaktoplysninger
Rasmus.Foged@alternativet.dk

Mobil: 22466915

Del indlæg

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email