Farvel 2019

Et begivenhedsrigt år er gået, og jeg vil tage mange gode minder med ind i det nye år. Det vigtigste er utvivlsomt, at klimaforandringerne endelig blev taget alvorligt. Borgere over hele verden gik på gaden for klimaet, politikere i mange lande flyttede sig markant og selv Nik & Jay skrev en sang om det.

Det blev også et år, hvor jeg fik sat masser af grønne fingeraftryk på Region Midtjylland – blandt andet i det grønneste budgetforlig nogensinde i regionen.

På den sociale bundlinje har vi forbedret medarbejdernes vilkår på flere måder. Plejepersonalet har blandt andet fået ret til fuldtid i alle fem regioner, hvis de ønsker det – et forslag oprindeligt stillet af Alternativet, Kristendemokraterne og Psykiatri-Listen). Vi mangler stadig at få indført ret til deltid, men der er stor anerkendelse af, at der er gode grunde til at arbejde på deltid.

Den såkaldte “5-års-regel” for speciallæger har jeg brugt meget energi på at få udfordret. Selvfølgelig skal det være kvalifikationer, der er det bærende for, om en speciallæge kan blive overlæge – og det er vist ved at på plads nu!

Vi har også sikret fortsat fokus på vilkårene i Psykiatrien i Region Midtjylland. Vi har tilført flere penge og sat gang i byggeriet af et nyt sengeafsnit. Det er et langt, sejt træk, og vi er slet ikke i mål endnu, men vi bevæger os i den rigtige retning.

Arbejdsmæssigt har det også været et spændende år, hvor jeg efter 8,5 år med administrativ ledelse rykkede “frem i frontlinjen” som leder af vores afdeling for straffesager ved Retten i Aarhus. Jeg er virkelig glad for at være kommet helt tæt på domstolenes kerneopgave igen og nyder både de nye faglige og ledelsesmæssige udfordringer – selvom jeg godt kunne bruge lidt flere timer i døgnet 😉

På hjemmefronten er det en fornøjelse at følge mine skønne børns udvikling. Katrine og Jakob er nu midtvejs i hhv. 3. og 1. klasse på Skovvangsskolen. Mads rundede 4 år i sommers synes nu selv, han er et af de store børnehavebørn…

Det blev også i 2019, Jakob og jeg begyndte at løse professorterninger og deltog i vores første officielle turnering i Speedcubing Aarhus. Det var i hvert fald noget, jeg ikke ligefrem havde regnet med for et år siden! 🙃

2019 blev også året, hvor jeg undgik flyrejser. I sommerferien tog vi på interrail i Tyskland og Holland, og til Folkemødet på Bornholm fyldte jeg bilen helt op med Alternativister i stedet for at flyve med regionen. På mine 2 studieture med regionen til Holland og Belgien valgte jeg også tog (og lidt bus) i stedet for fly. Det var lidt ensomt at rejse alene i stedet for sammen med de andre, og det tog meget længere tid, men det er noget af det, vi skal gøre mere af, og jeg vil gerne gå foran!

Der er sket meget mere i årets løb – ikke mindst min nylige beslutning om at melde mig som kandidat til posten som politisk leder i Alternativet – men jeg vil slutte for nu og bruge resten af dagen på at hygge med familien.

Rigtigt godt nytår til jer alle! 🥳

Link til Dråber af Lys:

https://youtu.be/27q5eVRqX3I

Del indlæg

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email