Alternativet vandt valget!

Grundlovsdag, onsdag den 5. juni 2019, kl. 20.00 – opslag på min Facebook-side:

I dette øjeblik lukker valgstederne og optællingen af stemmer går i gang. Dette opslag er således helt åbenlyst skrevet inden valgresultatet er kendt. Faktisk er det allerede skrevet natten til i dag.

Ikke desto mindre tør jeg uden tøven erklære, at vi i Alternativet vandt valget. Jeg mener nemlig ikke, valgets resultat skal gøres op efter antallet af mandater, partierne har fået. Ved valget i 2015 fik Venstre regeringsmagten, selvom de gik tilbage i mandater, og det samme skete for Socialdemokratiet ved valget i 2011. Man kan altså godt gå frem i indflydelse, selvom man går tilbage i mandater.

Det gælder måske i endnu større grad for Alternativet. Når man ser på valget i 2015, så var det en kæmpe succes målt på mandater. Resultatet overgik de vildeste forventninger. Men vi fik næsten ikke andre til at anerkende klimakrisen.

Nu har vi brugt 4 år på at forklare, hvorfor det er så afgørende, at vi sætter turbo på den grønne omstilling – og nu har vi fået de andre med. Enkelte har fremlagt planer, der er cirka lige så ambitiøse, som den plan, vi fremlagde i 2018. Andre er mindre ambitiøse, men alle har flyttet sig meget markant.

Når stemmerne er talt op, vil alle de valgte folketingsmedlemmer skulle i gang med at gennemføre den politik, de er blevet valgt på. De kommer altså til at bruge deres mandater til at gennemføre Alternativets klimapolitik. Det er da en kæmpe sejr, uanset hvor mange eller få mandater, vi ender med at få!

Selvfølgelig vil de da være rart, hvis vi får en masse mandater. Flere mandater giver flere mennesker til at arbejde for vores politik, herunder med at videreudvikle vores politik. Hvis de andre ikke havde anerkendt klimakrisen, havde vi formentlig fået et hav af mandater – men det er ikke sikkert, vi havde kunnet bruge dem til noget som helst. Nu har de andre bundet sig til at tage klimakrisen seriøst, og det er nu engang det vigtigste for mig.

Situationen er nu, at vi har fået de andre med på at tage det første skridt. Mens de udfører det, så vil jeg arbejde for, at vi i Alternativet går vi i gang med at vise dem, hvad de næste skridt bliver. Vi skal blive ved med at hæve ambitionerne, indtil vi er helt i mål – ikke kun for Danmark, men for hele verden.

Afslutningsvis en kæmpe stor TAK til alle jer, der har været med til at vinde valget for os. Mange har været med til at bane vejen for det gennem de sidste 4 år, og til jer skal lyde en lige så stor tak, som til alle jer, der har ydet en fantastisk indsats under selve valgkampen.

Jeg glæder mig til at fortætte kampen for en grønnere verden sammen med jer!

Del indlæg

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email